Brokeloher Klöppeltage en meer!

 

Kleurig

Wat gaat dit worden?

Vorige maand had ik beloofd snel weer een stuk te schrijven. Maar  jullie merken: er is al weer een volle maand voorbij! Ik ben de afgelopen maand druk bezig geweest met én de afwerking van ons workshopboekje.

Zoals misschien al bekend, geven Betsie de Laat en ik op 18 mei en 22 juni een workshop van één dag. We hebben een beetje feest, want het is de tiende keer, dat hier bij mij thuis de workshop gegeven wordt. De titel is dan ook “Feestmaskers”! Bovenstaande foto geeft een impressie hoe kleurrijk deze workshop kan gaan worden. WordPress heeft dus echt iets veranderd, want de bedoeling was om de foto na deze tekst te zetten en niet er voor! Heb je overigens zin om mee te doen, wegens afmeldingen is er nog plaats! Reageer dan op dit stuk!

Naast de voorbereiding voor onze workshop ben ik bezig om vlinders te klossen, want op 15/16 juni is het weer Ulvenhout uit de Kunst. In verschillende tuinen wordt weer kunst vertoond: schilderijen, keramiek, beeldhouwen én ook kant. Bij mij in de tuin en het atelier natuurlijk. Ter afwisseling van mijn uilen, die waarschijnlijk in een etalage in ons dorp staan, vond ik het leuk om een soort van vlindertentoonstelling te houden, hiertoe geïnspireerd door Kantkring “De Kantvlinder” tijdens het OIDFA-congres.

.jpeg

Ontwerp Martine Bruggeman

Op 6 april naar de workshop Kakatoes die door Bonny van Bergen gegeven werd in Siebengewald, georganiseerd door de Kantkring in Cuijk. Foto’s genoeg op FB, denk ik zo. Was een leuke workshop en de kakatoes waren vlot te klossen, zodat je ook snel een leuk resultaat had. En het voordeel: mijn kussen was weer leeg voor de volgende klosdagen te weten de Brokeloher Klöppeltage in Brokeloh onder leiding van Marie-Luise Prinzhorn en Adina Sterneman.

77291D0A-4C0D-4E2E-BB49-51CA4A2AAD48

Op vrijdag 10 mei vertrokken Gisa, Ephrem en ik weer richting Brokeloh, zoals we nu al een aantal jaren doen. Ons pension steeds gezellig bij Meidi Gehrke, waar we volop de ruimte hebben. Het was behoorlijk druk op de weg, zodat we wat langer over de route deden dan gewoonlijk. Maar we waren op tijd om onze spullen op onze kamers te zetten en lopend naar het restaurant te gaan, waar Ephrem voor ons diner had afgesproken. Daar zat al een grote groep bekenden klosvrouwen, dus dat waren weer hartelijke omhelzingen!

De andere dag om 9 uur naar het oude schooltje, waar we onze spullen nog uit moesten laden. Dat had de vorige middag niet meer gekund, want toen was er niemand. Er waren veel deelneemsters, zo tegen de 50, dus ook nieuwe mensen. De Brokeloher Klöppeltage werden voor de 25e keer georganiseerd, waar natuurlijk de nodige aandacht aan werd besteed. Foto’s ervan op mijn fototoestel. Kijken of ik ze later nog hierbij kan zetten. Nu even niet.

Ook het programma was wat anders, want deze keer aten we niet tussen de middag warm in het oude schooltje, maar in restaurant Bickbeerhof, als ik de naam goed onthouden heb. Daar zijn we ook weer verwend met lekkere warme maaltijden. Verder geen broodmaaltijden deze keer, die verzorgden we thuis. Maar er werd wel de hele dag door geklost, behalve dan in de lunchpauze natuurlijk van 9 tot 18.00 u.

We leerden de ripstechniek. Achteraf hadden we iets dergelijks ook eens lang geleden bij Judith Pieterse geleerd. Hier werkten we nu met blokjes met dikke draad in een rozengrond. Je kon klossen in o.a. vierkanten, cirkels of een vervormd vierkant. Het resultaat kon je dan later op een tas of kussen naaien naar eigen keus. Patroonontwerp van Marie-Luise. Adine had weer iets anders. Maar hoe leg ik dat nu uit? Rechte tralies? Kijk maar op de foto’s! Gisa en ik klosten het ontwerp van Marie-Luise, Ephrem viel van haar geloof af, zoals ze dat zei: ze kloste het patroon van Adina.

Er werd flink door gewerkt. Maar ook al dachten we eerst, dat we ons patroon af konden krijgen in deze twee dagen, dat viel tegen. Om de blokjes mooi strak te krijgen, vroeg dat nog al wat en schoot het niet echt op. Maar door de verschillende kleurtjes, ieder naar eigen keus, kreeg je wel een leuk effect. Zoals gewoonlijk was het weer een gezellige boel, waarbij we ons goed vermaakten.

Er waren ook weer mooie kantkloswerken te zien, die iedereen mee had gebracht. En ik zag leuke engeltjes. Patroon gekocht!

De Baggersee lokte ook, al was het weer niet zo stralend als vorig jaar. Maar ja een mens kan niet alles hebben! Vooral de 2e ochtend genoot ik, want ik zag twee keer een haas. De eerste keer toen ik aan kwam lopen, de tweede keer toen ik net het water uitkwam. Nou eigenlijk stond ik nog in het water. Dacht, als ik nu heel voorzichtig mijn telefoon uit mijn safe-buoy haal, kan ik hem misschien wel op de foto zetten. Maar helaas, dat lukte toch niet. En hij zat zo mooi! 😪

Het weekend was weer snel voorbij, zoals altijd met leuke dingen. De thuisreis ging iets vlotter, al hebben we nog wel een stukje omgereden vanwege een opstopping. Ach, dan zagen we weer wat meer van Duitsland.

Tot de volgende keer, dames van Brokeloh!

 

 

 

 

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Brokeloher Klöppeltage en meer!

  1. Marie-Luise zegt:

    Du hast wieder so schön geschrieben und ich kann das lesen.Es war wieder sehr schön mit Euch. Auf ein Neues, nach den Klöppeltagen ist vor den Klöppeltagen. Liebe Grüße Marie-Luise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s