Geen kant, maar kunst!

Al voor ons vertrek naar Kopenhagen en Tønder zagen we kunst op de open dagen van het IKO in Hoogstraten, waar manlief een opleiding volgt. Er zou op-artkunst van hem zijn, maar helaas te weinig plaats, waarschijnlijk zou het een week later wel hangen, maar dan konden we niet. Van onze dochter die haar 2e jaar daar afgerond heeft hing een zelfportret en voor mij verrassend een fraai schilderij.

Schilderij Maartje

Schilderij Maartje

Zelf is ze er niet zo tevreden over, maar ik vind het mooi!

Op weg naar onze eerste slaapplaats bij onze oudste zoon gingen we toch maar even in Epe kijken naar de tentoonstelling van Experikant in samenwerking met Kantelink. Kwamen nog wat bekenden tegen, wat ook leuk was. Sommige experimentele kanten had ik gezien in Leiden, maar gelukkig waren er ook nieuwe dingen te zien. In ieder geval was het de moeite waard voor de stop daar. Foto’s nog op mijn nieuwe fototoestel.

Na een gezellige zondag samen met de hele Deense familie op maandag vanaf het huis van mijn nicht Leny een kunstroute gevolgd.

Grafity net buiten het winkelcentrum

Grafity net buiten het winkelcentrum

Op buitenmuren was grafity aangebracht. Niet zomaar wat spuitwerk, maar echte kunst. Heel imposant om te zien! Ik vond het oog er wel

Het oog

Het oog

uitspringen. Op de watertoren zou ook wat zijn, maar we zagen niets. Vandaag toen we van het Arkenmuseum kwamen wel! Het was een doek hoog in de lucht. Ja, wie heeft daar nu erg in? Wij niet in ieder geval. Van de watertoren dwars door Rødovre centrum, dat behoorlijk uitgebreid was met nieuwe winkels en…….

Waterspektakel

Waterspektakel

Ja, dit leek de Efteling wel met Aquanura, alleen de muziek en de kleuren ontbraken. Hierna toch even kijken of het museum open was en kijken of Tasso daar aan het werk was met zijn spuitbussen.

Stellage en totempaal

Stellage en totempaal

Wandelingetje van 15 minuten. De stellage stond er wel, maar hij was er niet. En het museum was dicht. Eigenlijk hadden we dat wel kunnen weten, want op maandag zijn in principe alle musea dicht! Naast het museum wel een prachtige totempaal.

Kabouterholen?

Kabouterholen?

En op de wandeling terug prachtige bomen met paddestoelen en kabouterholen. O, en niet te vergeten het vogelmeer met zijn vogeleiland en vele

Vogeleiland

Vogeleiland

zwanen.

Zwaan uitrustend

Zwaan uitrustend

Dinsdag dan toch naar het Arken, een museum, dat neigt naar een schip. Dit schip mocht echter niet in het water. Wel ligt het aan een meertje en vlak bij zee. Jammer genoeg mijn zwempak vergeten, anders had ik nog even het water in

Buitenkant Arken

Buitenkant Arken

gekund. Het is een fantastisch museum met grote hoge ruimtes. Heel indrukwekkend om te zien. Kinderen zijn ook welkom in dit museum. En er liepen er dan ook een aantal rond. Ze leken niet

Kinderen in het museum

Kinderen in het museum

ouder dan een jaar of 10 -11.

Er was een heel bijzondere tentoonstelling van Niki de Saint Phalle. Ze maakt de meest

Nicci

Niki

vreemde dingen. In één werk is ontzettend veel te zien. Ze werkt met allerlei soorten materialen, zij schept! In een interview benadrukt zij, dat vrouwen kunnen scheppen:

Brief

Brief

zij baren een kind, zij scheppen het kind. Iets wat een man niet kan. Daarom blijven mannen jaloers op vrouwen. Niet mijn woorden, maar de hare. Hoe dan ook, haar werk maakt je vrolijk. Ze heeft heel veel gemaakt. In Italië bevindt zich de tuin van

Beeld

Beeld

Tarot met allerlei beelden. Daar zagen we een film van. Ook tekent zij en schrijft. Zou het niet leuk zijn, als je een getekende brief zou krijgen i.p.v. een email?

Klein tuintje

Klein tuintje

Kortom we raakten hier niet snel uit gekeken, want er was ook nog werk van anderen te zien, bijv. van Abdoulaye Konaté. Hier is zijn vissenwereld te zien, gemaakt uit lapjes

Vissen

Vissen

stof. Vraag is of hij alle stof zelf ook zelf geverfd heeft. De kleuren pasten prachtig bij elkaar. Hij had nog meer grote doeken daar hangen gemaakt van textiel.

Kortom, er was zoveel te zien, dat we ternauwernood uitgekeken raakten.

ja, dit waren dagen, waar wij bezig waren met kunst en niet met kant. Maar wie weet hoe inspirerend dit kan werken voor mijn eigen creativiteit. Hoe dan ook, op dit moment ben ik stil van wat we gezien hebben.

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst, schilderen, tentoonstellingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Geen kant, maar kunst!

  1. betsie de laat zegt:

    wat heb je weer veel moois gezien en daardoor weer veel inspiratie opgedaan. Hopelijk kun je de tijd ook vinden om het weer uit te werken

  2. Op ideeën nog niet gekomen, Betsie. Helaas! Maar wat niet is, kan komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s