2016 Brokeloher Klöppeltage

Voor Anna Halickova als felicitatie

Voor Anna Halickova als felicitatie

Vorig jaar bij het afscheid van Brokeloh legden wij, Gisa, Pancra, Ephrem en ik onze slaapplaats bij Meidi al vast voor het jaar 2016. Ook zeiden we tegen Marie-Luise en Adina, dat we ook in 2016 weer zouden komen.

Eind januari, ik had al een mailtje naar Meidi gestuurd om toch even definitief te bevestigen, kwam van Marie-Luise de vraag of we wel kwamen? Ja natuurlijk komen we! Wat bleek, Ephrem die de gezamenlijke inschrijving zou doen, was wat aan de late kant.

1e avond, buiten eten bij Dresherhotel

1e avond, buiten eten bij Dresherhotel

Meidi was blij ons weer te zien. Volgens mij hebben we haar hart gestolen 😉. Ze had mij nog even gemaild, was de eerste keer in al die jaren, hoe we de kamerverdeling wilden. Dus bij aankomst vonden we keurig opgemaakte bedden ieder in eigen kamer. Mijn kamer was opgeknapt met een nieuwe vloer en één tv! Overigens geen tijd gehad om tv te kijken, want we konden beschikken over internet.

image

Hart(en) van Marie-Luise

We konden niet meteen onze kantklosspullen droppen in het oude schooltje. De deur naar de wc was wel open, maar de les- en expositie-ruimte was gesloten en was al helemaal ingericht. Vermoedelijk was dit omdat de “Vikingen” het dorp hadden ingenomen, we zagen hun witte tenten staan. Overigens gebruiken ze wel een auto om  naar het strijdperk te komen, waar we helaas niets van gezien hebben. Maar ja, wij kwamen niet voor de Vikingen, maar voor het klossen!

Marie-Luise bij de fanfare

Marie-Luise bij de fanfare

Eensgezind als we zijn hadden we alle vier weer voor het ontwerp van Marie-Luise gekozen: een hart dit keer! Wel toepasselijk, als je je hart verloren hebt aan het kantklossen. Van het benodigde garen Marlitt hadden we nog nooit gehoord, dus we wisten niet goed wat we op zouden rollen. Dat hebben we dan ook pas ter plekke gedaan. Marie-Luise had o.a. rood garen op gegeven. Marlitt is van Anchor en bestaat uit 4 draden, te vergelijken met Madeira Decora. Ik had geen rood, maar wel met geel, groen en oranje.

de eerste opzet

de eerste opzet

Besloot dit te gebruiken. Merken jullie ook, dat je net dat garen wat gevraagd wordt niet hebt? Terwijl je toch over behoorlijk veel verschillende garens beschikt? Bij Birgit Sarzio nog bijpassend geel en groen gekocht voor het middenstuk, al twijfelde ik nog even om oranje en groen daarvoor te gebruiken met glansgaren dat ik al had. Maar besloot uiteindelijk dat geel en groen iets rustiger was.

Wij waren er zaterdagsochtends om 9 uur. We installeerden ons op ons vertrouwde plekje, hoewel de plaatsen echt niet vast staan. En na

Gisa en Pancra

Gisa en Pancra

image

onze kanten bij de expositie geplaatst te hebben, konden we vast onze klosjes gaan rollen. O ja, natuurlijk ook het patroon met bijpassend middenstukje en hart gekocht, anders zouden we nog niets kunnen doen. We hadden geen

Werk van o.a. Ephrem, Gisa en mij. Tractors van Marie-Luise

Werk van o.a. Ephrem, Gisa en mij.
Tractors van Marie-Luise

eigen kloswerk bij, zoals sommigen van ons wel hadden. Om 10 uur de gebruikelijke opening met inleiding van Adina en toespraakjes van de verschillende burgemeesters en iemand van de Volkshogeschool konden we werkelijk aan de gang.

Bedoeling was vanuit het midden te starten. Er waren 2 patronen en het zal niet waar zijn, ik nam net het andere patroon dan de rest.

Sjaals en vesten

Sjaals en vesten

Was niet met opzet, want eigenlijk was ik benieuwd hoe het middenstuk daar opgezet werd. Er

werd geklost met enkel, dubbel en vierdraads. Bij het opzetten moest je dus goed kijken, wat de bedoeling was. Ik bleek echt wat tegendraads: de sierdraad

Bezoekster: kant aangevuld met eigen idee

Bezoekster:
kant aangevuld met eigen idee

vlak naast het middenpartij kloste ik met 3 draden goud. Bovendien zag ik de kleur van de werktekening niet goed en dacht dat alles in het bandje in dubbele netslag werd geklost. Dat vond ik niet zo mooi, dus koos voor de middelste 3 paren ( inclusief mijn gouden) linnenslag. Dat heb ik voor de buitenrand zo ook aangehouden, alleen hier als sierdraad 4-draads Marlitt groen in speelstijl geklost. Wij schoten deze twee dagen best lekker op

iets anders klossen

iets anders klossen

met ons kantwerk. Er werd niet alleen geklost, maar ook behoorlijk wat gekletst met elkaar. Kijken wat voor kleuren anderen gebruiken en het effect daarvan zien, is ook erg leuk. ‘ s Middags kwamen de bezoekers en bezoeksters. Ja, ook mannen hadden interesse: een man was niet bij ons weg te slaan en werd uiteindelijk bijna weggesleept door (mogelijk) zijn vrouw. Hij was met 3 dames. Verder was op zondag de IMG_1002

gymnastiek

gymnastiek

gebruikelijke gymles. Ephrem zei mij om de oefeningen op te schrijven, zodat we ze volgend jaar op onze workshop zouden kunnen gebruiken. Moet het toch mooi weer zijn, zodat we het buiten kunnen doen en de tijd van de workshop iets langer maken. Ter afwisseling alleen de gymnastiek is niet genoeg. Het Schuttersgilde liet

het schuttersgilde

het schuttersgilde

horen, dat ze (voor ons!) muziek konden maken. Iedereen vloog dus snel naar buiten om hiervan te genieten. Meidi liep ook mee hoorden we achteraf en inderdaad ik zag haar nog op mijn filmpje.

In het patroon van Adina was een leuke grond. Helaas

Adina

Adina

ben ik vergeten haar eindresultaat te fotograferen. Wel heb ik de grond bij iedereen zowat in een andere kleur gefotografeerd. En toch ook het patroon gekocht!IMG_1022

patroon Adina

patroon Adina

De dagen vlogen weer om. De moeders hebben zichzelf goed laten verwennen met klossen en lekker eten, waarvoor ze niets hoefden te doen. Heerlijk toch zo’n Moederdag!

in de rij voor het eten

in de rij voor het eten

image

lekkere salades

lekkere salades

 

 

Omdat ik het zwemmen ook niet kan laten ben ik met Pancra nadat onze klosdagen voorbij waren nog naar de Baggersee geweest. Het was druk dit jaar, niet zo moeilijk want vorig jaar waren alleen wij tweeën er. Nu was het mooi weer, dus wat meer mensen voelden zich aangetrokken. Pancra heeft foto’s gemaakt van mij in het water. Zelf lag ze heerlijk in het zonnetje.

IMG_1029

De weg naar Baggersee

En dan ’s maandags weer inpakken, afscheid nemen en naar huis. Onze kamers alvast weer vastgelegd voor volgend jaar en de mogelijkheid van slapen besproken voor onze Belgische vriendinnen. Dat horen we nog.

Tot volgend jaar, Brokeloh! Mijn werk is nog niet af: het buitenste bandje was meer werk dan ik dacht door het aanhaken aan 2 kanten. Maar het komt af!

imageIMG_1025

image

In de telefooncel kant 28-29 mei tentoonstelling Spitzenvielfalt in Brokeloh

IMG_1037

Maan in telefooncel

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Brokeloh, Brokelohse Klöppeltage, Kantklossen, tentoonstellingen, workshop kantklossen. Bookmark de permalink .

Een reactie op 2016 Brokeloher Klöppeltage

  1. betsie de laat zegt:

    weer een heel mooi stukje geschreven Laurin. Daar blijkt uit dat jullie weer volop hebben genoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s