2015 maart, resultaat OIDFA-dag

Afgelopen zondag even over de OIDFA-dag geschreven. Het leek mij wel leuk om hier nu het resultaat te laten zien.

Zoals ik al zei, koos ik voor het kubusje, dat het mineraal chabasiet voorstelt. Het patroon is niet moeilijk te klossen. Alleen een nadeel, dat er veel paren afgeknoopt moeten worden

kubus

kubus

aan de zijkanten. Bij het in elkaar zetten zit je dan met het probleem om deze knoopjes zo weg te werken, dat ze niet meer te zien zijn.

Het harde plastic heb ik min of meer binnen de lijnen van het patroon uitgeknipt. Het vouwen lukte ook aardig. Heb niet overal een haaknaald gebruikt om te “rillen”, zodat je het gemakkelijker zou kunnen vouwen. De kubus hoeft niet in elkaar te worden geplakt. De kant houdt de vorm in model, als je die er om heen hebt genaaid. Omdat het mij onduidelijk was of de kant gesteven moest worden, heb ik even een mailtje gestuurd naar Annemieke. Binnen 5 minuten kreeg ik bericht van Tine. Wat is Internet toch een aardig medium! Daarna maar meteen aan de slag met in elkaar zetten. Ik heb nog al ruwe handen. Dat is ook een nadeel met het in elkaar naaien van  de kant. De draad blijft zo hangen aan je

en op zijn kant

en op zijn kant

vingers (althans bij mij), wordt het pluizig. Eerst de kant zo ver mogelijk in model aan elkaar genaaid, toen het in vorm gevouwen plastic er in gedaan. Daarna de overige naden dicht genaaid. Kun je lekker trekken. En u ziet de resultaten! Nu eerst weer verder met mijn andere projecten, te beginnen met mijn Paaseieren!

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 2015 maart, resultaat OIDFA-dag

  1. Willy van der Stoep-van Vugt zegt:

    Mooi die rode kubus, chabasiet. Heb gisteren het garen ontvangen, dus ik moet lege klosjes opzoeken😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s