2015 ALV en workshop De Kantkriebel

Zoals beloofd zal ik proberen wat meer op mijn blog te schrijven. Uiteraard het meeste over kantklossen, dus daar beginnen we mee. Maar carnaval komt ook al weer om de hoek

Vele kerstkaarten en meer

Vele kerstkaarten en meer

kijken, dus je weet maar nooit!

Net op tijd terug van Oostenrijk kon ik de ALV en de workshop van de Kantkriebel in Riel bijwonen. De avond tevoren kwam er een mailtje van Mieke, onze secretaresse: er was slecht weer voorspeld. Ze hoopte dat in de loop van de dag toch alle aangemelde leden zouden komen. Daarom lag het in de bedoeling om eerst met de workshop te beginnen en dan na de lunch, als iedereen hopelijk gearriveerd was, de vergadering te starten.

Voor mij viel het weer mee: er was wel sneeuw gevallen, maar de weg was goed

Al aanwezig 's ochtends!

Al aanwezig ’s ochtends!

begaanbaar. Ik was dus mooi op tijd in Riel samen met toch nog redelijk wat andere leden. Had zowaar er aan gedacht om mijn gekantkloste kerstkaarten die in de afgelopen jaren zo naar mij toegestuurd waren uit Oostenrijk mee te nemen. Die konden mooi op het tentoonstellingstafeltje. Even bijkletsen zoals gebruikelijk en daarna legde Nellemiek uit, dat we een sjaalbroche gingen klossen. De prikking was er voor iedereen, de gekloste voorbeelden waren bij Hanneke en Truus in de auto. Die hadden deze workshop voorbereid, maar helaas in Nistelrode waar zij vandaan moesten komen, waren de wegen niet zo geweldig om te rijden. Zij kwamen later op de dag, toen iedereen al druk bezig was. Gelukkig was het niet zo’n moeilijk patroon, dus de meesten konden zonder hulp of met wat aanwijzingen

Opzet van mijn sjaalbroche

Opzet van mijn sjaalbroche

beginnen. Ik had kleuren uitgekozen die bij mijn sjaal pasten. Het was gezellig klossen met ook de mogelijkheid om nog een gezellig praatje met mijn buurvrouwen te maken. De ochtend ging snel voorbij. Omdat ik mijn fototoestel vergeten was, heb ik bijgaande foto’s met mijn mobieltje gemaakt, alleen natuurlijk het eindresultaat niet. Want hoewel ik goed opschoot (ook na de vergadering kon er nog geklost worden!), kwam ik toch niet klaar. De andere dag thuis mijn werkstuk afgemaakt en mijn sjaal er in

Betsie's opzet

Betsie’s opzet

gefrommeld. Eigenlijk vind ik dat dan het patroon niet zo goed meer tot zijn recht komt. Grappig ook hier weer, hoe kleuren een ander effect kunnen geven aan zo’n werkstuk. Ook het gebruik van verschillende garens, wat Hanneke had gedaan, gaf de mogelijkheid om het werkstuk in te lijsten i.p.v. bij je sjaal te gebruiken. Het patroon is ontworpen door Lenka Malátová en komt uit een van haar boeken.

Zoals gewoonlijk was er weer een

Hanneke's uitvoering

Hanneke’s uitvoering

heerlijke lunch klaar gemaakt. En ik zat nu eens niet bij mijn bekende groepje. Kennis gemaakt met een nieuw lid, die naast mij zat en onder het eten met nog andere leden bijgepraat. Dat maakt zo’n bijeenkomst ook de moeite waard omdat niet alle leden op zowel de ochtend- als op de

Truus sjaalbroche met sjaal

Truus sjaalbroche
met sjaal

avondbijeenkomst kan komen.

Wat zal ik over de vergadering zeggen? Maar niets, want dat is toch maar praten en bijpraten en kijken wat de plannen voor de komende tijd zijn. En als je zoiets wilt weten, moet je gewoon lid worden van de Kantkriebel! Wel fijn was dat er zich nieuwe bestuursleden aangemeld hebben. Want eerlijk gezegd, het is bij elke vereniging toch altijd moeilijk om een goed bestuur te krijgen en te houden.

sjaal er in

sjaal er in

Na de vergadering naar huis en daar nog even geklost. Ik moest ’s avonds met manlief naar de schouwburg: “Suzan zingt Toon” (liedjes van Toon Hermans), dus dan kon ik niets meer doen. De andere dag is het dan toch gelukt om mijn werkstuk af te krijgen. Uiteraard was Betsie mij voor, maar wij waren toch allebei lekker vlot, he Betsie?

beter overzicht!

beter overzicht!

Bestuur en m.n. Hanneke en Truus, bedankt voor de workshop, het was weer leuk!

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Kantklossen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 2015 ALV en workshop De Kantkriebel

  1. betsie de laat zegt:

    Je hebt weer een leuk stukje geschreven maar het is geen staalbroche zoals je het de eerste keer noemde maar inderdaad een sjaalbroche en het kloste wel lekker zodat we ook nog konden kletsen. Het was weer een heerlijke dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s