20140916 Een ochtendwandeling

Ik ben vroeg op. De nevel hangt nog boven de weilanden. Het lokt om mijn fototoestel mee te nemen wanneer ik Sam uit laat. Wie weet wat voor bijzondere foto’s ik kan maken. De eerste foto die ik maak is van een tuin vol met Brugmansia’s. Ik ben er jaloers op. Snap niet hoe deze mensen zulke mooie bloeiende planten en zo groot krijgen! Een Brugmansia is niet winterhard, dus hoe doen ze dat nu toch? Geen idee.

Ik loop verder. Sam blibloeiende Brugmansia's jft wat achter, maar dat kan hier. Af en toe fluit ik hem en dan komt hij aan rennen. Mijn oog valt op de vele spinnenwebben die glinsteren. Onmogelijk om die allemaal te fotograferen, dus deze maar uit gekozen in het mistige landschap.

spinnenwebDe bocht van de weg door kijk ik achterom naar Sam. Mijn oog valt op de zon, die door de mist heen schijnt en het nevelige landschap, een prachtzon en nevelig gezicht!

Doorlopen naar De Mark, waar door de mist heen de Klokkenberg oprijst. Een mooi gezicht! Nu nog mistig te zien, maar iets verderop: hoe helder lijkt het weer ineens geworden! De Klokkenberg is dubbel te zien!

20140916 ochtenwandeling00520140916 ochtenwandeling006Dat de mist nog echt niet weg is, zie ik als ik verder weg kijk. Bij de bomenrij langs de weg naar huis hangt de nevel nog.

Tussen de koeien scharrelt een reiger. Eerst stond hij langs de oever, maar ik was te laat om hem daar te fotograferen.

20140916 ochtenwandeling007 20140916 ochtenwandeling010 20140916 ochtenwandeling011 En bijna bij huis staan ook koeien in de wei. De kalveren zoeken hun heil bij hun moeder, als Sam aan komt rennen. Sam blijft overigens wel op de weg, want hij waagt zich daar niet in het weiland. Door de nevel kan ik ons huis aan de achterkant niet zien. Mijn wandelrondje met mijn hondje is weer afgelopen. De wereld zag er al mooi uit zo vroeg op de morgen.

Thuiskomend kijk ik ook nog even naar de uil, die ik de avond t20140916 ochtenwandeling012e voren afgemaakt heb. Mijn kleinzoon van 7 heeft de kleuren uitgezocht en is tijdens zijn vakantie bij ons bij de bovenkant begonnen. Nog een stuk naar beneden van de kop, maar daarna trok het buitenspelen op de camping meer. Blijft oma niets anders over dan zelf de uil af te klossen, zodat ze het kussen weer vrij heeft. uilZijn zus van 5 kloste dezelfde uil in andere kleuren en is net zo ver gekomen als haar broer. Oma weet dus wat ze te doen heeft!

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s