201305 Brokeloh

” Alle die mit uns nach Brokeloh fahren, müssen Frauen mit Klöppeln sein. Du und ich

Lied van de Duitse dames

Lied van de Duitse dames, dat nog langer is dan hier afgebeeld.

und alle hier, wir haben Klöppel, wir haben Klöppel. Du und ich und alle hier, wir haben Klöppel, wir fahren mit!”

20 Jaar workshop kantklossen Brokeloh en wij, Ephrem en ik waren er bij. Natuurlijk begon dit lustrum met een feestelijke ontvangst met dankwoordjes en bloemen. Een groep vrouwen die misschien wel alle 20 keer gekomen zijn zongen bovenstaande tekst, die nog in mijn hoofd doorklinkt. Het lied was natuurlijk versierd plafondlanger dan alleen deze regels. De zaal was met windspiralen versierd. De plaatselijke TV kwam opnames maken en ik werd geïnterviewd. Ephrem kon haar bijzondere ritsentas showen. Kortom het werd een feestelijk weekend, waarin de fanfare ook

De ritsentas

De ritsentas

nog voorbij kwam.

In de loop van de vrijdagmiddag kwamen Ephrem en ik aan. We werden door Meidi Gehrke naar een supergrote woning gebracht, waar we volop ruimte voor onszelf hadden incl. een keuken, waar we ook nog hadden kunnen koken (wat we niet gedaan hebben).ons huis Gelukkig bedacht Ephrem onderweg nog dat we voor ons groen bladeigen ontbijt zouden moeten zorgen. We zagen nog net een winkel open en konden daar de noodzakelijke etenswaren kopen, want geen van tweeën hadden we van thuis ontbijtspullen meegenomen. Weer een leer voor de volgende keer.  Nadat we ons geïnstalleerd hadden zijn we gaan eten in het plaatselijk hotel, waar ook al een aantal klosvrouwen binnen kwamen om te eten. Deze zongen de andere dag enthousiast het ” Brokeloh” lied.

Adina en Marie-LuiseMarie-Luise had een paar leuke patronen voor de vulling van een kerstster. Bij Adine kon je pannenlappen klossen. Ja, echt! Het trok ons niet zo aan, maar er waren genoeg dames die zich hier wel aan waagden. Nu heb ik een heleboel foto’s gemaakt, maar net niet van de kerststerren en de pannenlappen. Tja, er was ook zoveel te zien. Allereerst natuurlijk de tentoonstellingstafel in de werkruimte. Van elk jaar dat er geklost was, lag er wel wat op tafel. Ephrem en ik hadden zelf ook iets meegebracht om te showen. Maar we kwamen onze eigen tentoonstellingnatuurlijk ook om te klossen, dus we gingen snel aan de slag met onze kerststerren. Jammer was wel, dat ik voor de variatie weer eens een bronchitis had, zodat mijn conditie naadje was. Tegen 3 uur of zo nokte ik dan ook af, want ik wilde wel graag mee ’s avonds naar de tentoonstelling van Adina en Marie-Luise.

Ja, dat gebeurde dus  op zaterdagvond na het eten. Met de hele groep in auto’s naar Uchte, waar Adina en Marie-Luise vanwege het lustrum ook een kanttentoonstelling in ruimtelijk objecthet Gemeentehuis hadden ingericht. Het werk van Marie-Luise en  Adine verschilt nog al van elkaar, maar dat is wel heel leuk om te zien. Gertrude die bij ons in huis ook een kamer had reed met ons mee evenals ……. Dat was erg gezellig, want zo leer je elkaar ook beter kennen. Bij het schrijven van dit stuk kom ik tot de schors en kantontdekking dat ik toch van de een haar naam vergeten ben. Dat is de ouderdom zullen we maar denken! Maar volgend jaar zullen we elkaar ongetwijfeld weer zien.

Zondag gingen we verder met onze kerststerren. Ik was zo enthousiast, dat ik meteen een aantal frames gekocht heb, maar die liggen er nu nog. Nou ja, het duurt nog even voor het Kerst is! Uiteraard werd er weer een kwartiertje gymnastiekles gegeven om onze nek- en schouderspieren en het restje te laten ontspannen. Dat werkt toch wel goed en het is ook leuk om te zien hoe iedereen (op een strookje kantenkeling na) meedoet. Ik twijfelde nog of ik een armband om te klossen zou kopen bij Birgit. Uitgesteld tot Deventer en daar wel gekocht. Nu nog klossen! Het fijne tijdens deze dagen is dat je ook je eigen kant kan klossen en je toch de gezelligheid van deze dagen meemaakt.

Al heel snel naderde het einde van de dag. Na de gezamenlijke maaltijd en sommigen al eerder vertrok iedereen weer naar huis. Niet dan na uitgebreid afscheid genomen te hebben van iedereen en speciaal van Adina en Marie-Luise! Ephrem had het enorm naar haar zin gehad, dus we besloten meteen om placematshet volgend jaar weer te gaan, zowel voor het klossen als voor de gezelligheid! Wij bleven nog een nachtje, want ruim 4 uur rijden naar huis op de zondagavond zagen we niet zitten. Twijfelden we nog of we ’s maandagsochtends naar Nienburg zouden gaan om nog wat te kopen, de andere dag toch maar besloten meteen naar huis te rijden. Na een voorspoedige reis konden we ons gelieven thuis weer in de armen sluiten na een heerlijk lang weekend!

Bedankt, Marie-Luise en Adina!de fanfare

 

 

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Brokeloh, Brokelohse Klöppeltage, Kantklossen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s