20130830 Klossen met de ” Kouwe Kaant”

De tijd vliegt, zodat ik geen minuutje vind om te schrijven op mijn weblog. Maar nu heb ik een kort stukje, dus dat zet ik er nu even op. Maar als ik tijd heb, dan komen deze maand nog stukken over vakantie, Tonder en Brokeloh.

Enige tijd terug vroeg mijn schoondochter of ik niet een avond kantklossen voor de “De Kouwe Kaant” kon organiseren. Dit is niet de P1030321koude kant als schoonfamilie, maar de koude kant van de (vroegere) leden van de Raad van Elf. Deze dames vonden het maar saai als hun man cq vriend de hele carnaval druk bezig waren met waar je als Raad van Elf nu eenmaal tijdens de carnaval (en daarvoor) mee bezig bent. Dus besloten ze ook maar eens mee te doen met de optocht. Vervolgens beviel dat zo goed, dat ze door het jaar heen bij elkaar komen voor de gezelligheid en om iets voor de optocht te verzinnen. Maar ze wilden niet alleen kroeglopen, maar ook iets doen! En zo kwamen ze bij mij. Carnaval is immers het feest van vrienden en vrienden maken. Dus wat is er dan passender dan een vriendschapsbandje te klossen onder het genot van een glaasje fris en wijn.

Zo gezegd zo gedaan: het atelier ingericht, de kussens voorbereid voor 12 dames met het begin van een vriendschapsbandje in verschillende kleuren. Om acht uur kwamen de eerste dames, keken rond, zochten een kleurtje uit. Ja, wie er dan het eerste is, kan een kleur uitzoeken die het meest bij haar past. Maar het kwam allemaal goed. Na de uitleg P1030320begonnen ze gezamenlijk met de eerste slag en vervolgens wat ik noem de eerste toer van links naar rechts. En ja dan onthouden hoe je van 1 tot 4 telt ook van links naar rechts. De kinderen vergissen zich daar nog al eens in bij het klossen van rechts naar links. Nu bij een paar dames was dit niet anders. Wisten ze meteen dat het toch niet gemakkelijk is te tellen van 1 tot 4. Uiteraard had de een de techniek sneller door dan de ander, maar iedereen lukte het toch het bandje te klossen. Maar een kon vanwege nekklachten het niet helemaal zelf, maar ze heeft toch een deel geklost want ze vond het veel te leuk. Een ander had wel hier en daar een speldenprik overgeslagen, maar een kniesoor die daar op let. En daarna moesten de vlechtjes geklost worden zodat het bandje om de pols vastgemaakt kon worden. He, dan heb je door hoe je moet klossen en dan ineens gaat het weer heel

Aan het hoofd mijn schoondochter die op het idee kwam.

Aan het hoofd mijn schoondochter die op het idee kwam.

anders, verzuchtte er een. Maar het lukte. Alleen dat goed aantrekken blijft toch een kunst, dus daarin zag je wel verschillen. Maar ach, om de pols gestrikt merk je er toch weinig van.

De “Kouwe Kaant” vond de kennismaking met het klossen op deze manier erg leuk. Ze hadden ook niet verwacht dat er zoveel mogelijkheden met kantklossen waren. Moeders van dochters wilden het thuis toch ook nog eens proberen, want schatten ze zo in: de dochters zouden vast jaloers zijn op hun mooie vriendschapsbandjes.

De dames bleven nog wat na keuvelen en ik verdween het huis in om lekker ontspannen naar Johan Falk, een Noorse (of Zweedse?) detectiveserie te gaan kijken. Bovendien moest ik ook wat lui liggen, zodat mijn knie die ik 3 maanden in Kopenhagen verdraaid had rust kreeg. De andere dag moest ik lange baan zwemmen in Goes en de kleinkinderen zouden meegaan om een nachtje in Vlissingen waar ik zondag zou moeten zwemmen, te kamperen in onze kleine oude

12 polsen van de "Kouwe Kaant"

12 polsen van de “Kouwe Kaant”

camperbus. Dus rust was nodig! Maar de avond was sowieso geslaagd, want iedereen was enthousiast en droeg met trots haar vriendschapsbandje.

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Kantklossen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s