20130525 Vervolg workshop Klossen met staaldraad

Zoals ik al vertelde, hadden Ephrem en ik 2 data gepland voor de workshop vanwege het grote aantal deelneemsters. Kwam de vorige zaterdag de eerste kantklosster om kwart voor 10, dit keer stonden er

Het opzetten begonnen

Het opzetten begonnen

twee al om half 10 op het atelier (of was het nog vroeger, Rian?). Ephrem was nog niet gearriveerd en ik stond net bij het koffiezetapparaat. Rianne zei: ja Ephrem zou hier toch om 9 uur zijn en jij had geen tijd opgegeven. Ai, ai, de brief met gegevens niet goed doorgelezen, want dat de deelneemster per dag stonden aangegeven, tja dat had ze wel gezien! Nou ja, gelukkig had ik niet uitgeslapen en stond alles al zo ongeveer gereed. Ephrem kwam met Gisa even later en vervolgens stroomde de rest ook snel binnen. Weer een vrolijke ontmoeting met “onze ” Belgische dames, waarvan er een helaas verlet had moeten laten gaan wegens droeve omstandigheden. Niet leuk, we leven met haar mee.

Als eerste binnen samen met Wilma

Als eerste binnen
samen met Wilma

Ephrem deelde de pakketjes uit en rekende meteen alles af. Dat was gemakkelijker dan later iedereen langs te gaan. Dat hadden we dit keer goed georganiseerd, al zeg ik het zelf. Ik schonk de koffie in. Daarna kwamen eerst wat huishoudelijke zaken. Het eerste kopje koffie schenk ik in, maar dat doe ik natuurlijk niet de hele dag. Dus als ze trek hadden konden ze zelf koffie of thee of frisdrank nemen. Lunchen deden we weer in de serre, want het weer was weliswaar wat beter dan de week ervoor, maar nog steeds om echt buiten te zitten genieten van de zon.

Na het inleidende filmpje begon ieder haar klosjes op te winden.

Rita, een dame  uit België

Rita, een dame
uit België

Moeilijk is dat toch om de draad goed strak te houden! Doe je dat niet dan komt er al gauw een extra lus over je klos met staaldraad en raakt het in de knoop. Dat is dan weer een heel gepruts om die er uit te krijgen en het staaldraad weer glad te maken.

Net als de vorige week bleek de opzet toch niet gemakkelijk. Dan is het fijn, dat je met zijn tweeën bent, want hulp is snel geboden. De een windt ook sneller op dan de ander, dus er hoefde maar weinig gewacht te worden. Eenmaal de techniek door ging het klossen als vanzelf. Al raakte een enkeling soms toch even in de war met de zijkant. Maar alles ging goed.

Na een lunchpauze van een uurtje ging ieder weer snel aan de slag.

Ephrem showt op de I-pad hoe ze de klosjes met koper of staal opwindt.

Ephrem showt
op de I-pad hoe ze
de klosjes met koper
of staal opwindt.

Ephrem deed per groepje voor hoe de kant genaaid werd en het rubber bevestigd.  Er werd goed doorgewerkt en er werd onderling ook nog heel wat afgebabbeld. Ja, klossen brengt ook mensen bij elkaar: we hadden deze keer een deelneemster uit Badhoevedorp, ook niet naast de deur. Trouwens vorige met Mies uit Doorwerth! En nu de Belgische dames,waarvan Martine de pech had dat ze een maand geleden haar schouder had gebroken, maar ze kwam toch

Rond een potlood de kant dichtnaaien

Rond een potlood
de kant dichtnaaien

gezellig mee! Beterschap, Martine.

Zoals het spreekwoord zegt: “Gezelligheid kent geen tijd”, was dat ook hier het geval. Het was zo weer half vier, vertrektijd voor de dames. Omdat ik Abenberg een goed hart toedraag, had ik ook deze keer voor iedereen nog het patroon en werkbeschrijving van een bloem gegeven. De bedoeling hiervan is om deze te klossen in garen naar eigen keus (dus ook in staaldraad is mogelijk, dames!) en deze voor 7 september naar Abenebrg te sturen. Ze hebben dan vanwege het honderdjarig bestaan een groot feest om dit jubileum te vieren. En dat vieren ze dan met

ketting van Wilma

ketting van Wilma

hopelijk heel veel bloemen! Dus dames, we laten ze toch niet zonder bloemen zitten he? Met 4 paar is deze bloem snel af!

’s Avonds kreeg ik al een mailtje van Wilma met foto van haar ketting die af was. En vandaag kwam bericht van Nicole, ook al af. Snelle meiden hoor! Tot volgend jaar???

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Kantklossen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s