20130307 Kringbesturendag: Alles over kantklosjes!

Meer dan een jaar geleden werd door Maria Toet aan Ephrem gevraagd of zij op de Kringbesturendag met de bestuursleden klosjes van papier wilde gaan maken. ” En”, voegde Maria zo langs haar neus toe weg tegen mij: ” Kun jij er dan een Powerpointpresentatie over kantklosjes bij maken. Dat kun je wel.” Ja, ja, dat kan ik wel??? Maria zou mij foto’s sturen van klosjes uit haar verzameling met erbij de landen

klosjes op een hoop

klosjes op een hoop

waaruit ze kwamen. En toen dacht ik aan een andere Maria, die misschien voor mij wel en leuk verhaaltje had over een primitief klosje. Ja en zo liet ik me verleiden tot de toezegging een presentatie te geven over kantklosjes.

Nu mag dit stukje wel als titel hebben: Alles over kantklosjes, maar eerlijk gezegd dan zou ik waarschijnlijk een dik boek kunnen schrijven. Dat wil zeggen als ik die moeite zou nemen. Dus nu heb ik mij beperkt tot een aantal klossen uit mijn eigen verzameling om die te laten zien. Ik verbaasde mijzelf door de hoeveelheid die ik toch in de loop van de jaren had verzameld zonder echt te willen verzamelen. Daarbij kwamen dus de klossen van Maria en nog zo wat andere. Hier en daar een verhaaltje en een filmpje tussendoor en zo kwam het gevraagde uur vol.

strookjes papier en meer

strookjes papier en meer

Omdat Ephrem zulke mooie klosjes kan maken, zou zij hierover de uitleg geven. Aangezien ik toch met die presentatie bezig was meteen maar een filmpje met Ephrem erop, die elke handeling daarin goed liet zien. Voor de hele club had ze strookjes papier in de goede lengte en breedte gesneden, satehstokjes uitgeteld en last but not least in nagellakflesjes de benodigde lijm gedaan. Per persoon (en er kwamen er 80!) had ze voor 5 papieren klosjes deze materialen in een plastic zakje geseald. Een gebruiksaanwijzing (waar ik ook nog een kleine bijdrage bij geleverd had) voltooide het geheel.

Hoewel ik toch al vaak genoeg naar Maarn gereden was, reed ik deze keer al kletsende met Ephrem en Jet, die ook mee was, niet richting Maarn maar richting Harmelen.

met en zonder geparelde ring

met en zonder geparelde ring

Gewoon te vroeg een afslag genomen. Nou hadden we nog enigszins geluk, want Jet ging altijd via Amersfoort naar Maarn op de heenweg. Dus zij suste de boel en hoewel we wat aan de late kant waren, kwamen we toch nog voor half 11 aan. Snel de boel opgesteld en zowaar mijn beamer, die ik alleen maar nu thuis uit had geprobeerd om de lezing te oefenen, maar nog nooit zo officieel, werkte! Een kopje koffie werd mij aangereikt en het ” feest” kon beginnen. Ik kan wel zeggen, dat het beter ging dan thuis bij de generale repetitie. Zo hoort het ook toch? Ik vond het alleen jammer, dat ik de filmpjes toch apart aan moest zetten, want dan liep de powerpoint in combinatie met laptop en beamer niet door na de muisklik. Alleen op de laptop deed hij dat wel. Lia Baumeister vulde mijn verhaal nog aan met een leuk verhaal over de klosjes ” Murderers”. Ik

Iedereen lekker bezig

Iedereen lekker bezig

eindigde met de uitleg van Ephrem.

Hierna kreeg ieder een zakje en de beschrijving uitgereikt en toen was het al weer tijd voor de lunch. Maar daarna ging iedereen hard of minder hard aan het werk. Immers je bent daar ook voor de gezelligheid. Maar dat was geen probleem, want al knutselend kun je een heleboel met elkaar kletsen! Ik geloof niet, dat er iemand was, die geen een klosje gemaakt heeft. Iedereen was wel bezig. Maar toegegeven: het is natuurlijk heerlijk als je alles precies pas krijgt aangereikt! De presentatie lieten we zonder geluid op de achtergrond spelen, zodat je steeds kon kijken hoe de verschillende papiertjes rond het satehstokje gedraaid werden. Ephrem, Jet en ik liepen dan ook nog rond om te helpen waar nodig.

In de piepschuim met lak

In de piepschuim met lak

Halverwege de middag werden nog wat huishoudelijke zaken afgehandeld. Ephrem en ik werden bedankt voor onze inzet met nog een leuk boeketje bloemen in een bijpassend vaasje door Ineke Kamphorst, die de komende jaren voorzitster van de LOKK zal zijn. Deze dag was haar oefendag met Maria als hulp op de achtergrond.

Het was een leuke dag, niet alleen wij vonden dat, we merkten het ook aan de leden die enthousiast reageerden. We konden dus met een voldaan gevoel naar huis. ’s Avonds ook nog naar de Kantkriebel: mijn dag was weer helemaal ingevuld!

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Kantklossen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s