20120908 Koffie en kant, een workshop!

In april, mei werden Ephrem en ik gemaild door Martine of er nog een workshop gegeven zou worden. Toevallig hadden we het er net met zijn tweeën over gehad. En ook min of meer bedacht, wat we zouden kunnen doen. Het zou wel weer behoorlijk wat kloswerk vragen van ons: eerst een ontwerp en dan uitklossen. Bij een ontwerp bleef het echter niet, want dat vonden we wat weinig. Ook al werkten we met Knipling, een patroon maken gaat wel, maar dan ook nog in de vorm krijgen die jij wilt. Tja, dat is beslist lastiger. Ondertussen natuurlijk wel gemaild naar Martine over een mogelijke datum en we kwamen met moeite (zijn we met pensioen?) op één datum uit: 8 september. Wat een geluk, dat iedereen kon. De workshop zat binnen no-time vol. We konden maximaal 15, nou ja met wat moeite 16 mensen hebben.

Ephrem en ik gingen dus aan de slag. Eerst een patroontje, toen de tweede en uiteindelijk werden het er zes. Koffiebekers gehaald bij de Action, speciaal nog besteld door Ephrem toen ze op bleken en allemaal nagekeken op foutjes. De uitnodigingen gingen voor onze vakanties (Ephrem ging naar het Noorden van het land en ik naar het OIDFA-congres in Caen en daarna naar Oostenrijk) de deur uit. Zo wist iedereen welk garen nodig was en hoeveel klossen. We hielden het wel spannend, want we vertelden alleen in welke techniek geklost werd, maar niet wat precies de bedoeling was. Alleen vergaten we het adres waar de workshop gehouden werd op te geven. Zo gingen we er vanuit dat iedereen wel wist dat het in mijn atelier was. Maar een iemand was daar nog nooit geweest, dus dat gaf wat problemen. Als je op 6 aanbelt in een straat, terwijl je op 66 moet zijn, ja dat is wel een verschil. Maar hulpvaardige mensen hielpen Corry aan het goede adres, dus een beetje later maar toch op tijd kwam ze aan.

De rest kwam dus op 8 september met grote vraagtekens in de ogen van: Wat gaan we nu doen? Dat was al snel te zien: koffiebekers, waar je foto’s omheen kon doen, werden dit keer van kant voorzien. Er kon met weinig klossen geklost worden en met veel. Er kon geklost worden in Torchontechniek, Brugs bloemwerk en Cluny. De meesten kozen voor Torchon  en enkele voor Brugs bloemwerk. De Torchonkant kon ook met weinig klossen geklost worden, dat was dus wel aantrekkelijk. Maar er waren er toch ook die wel kozen voor heel veel klossen. Omdat bij De Waaier het weekend daarop in Cluny geklost zou worden, kozen De Waaierleden niet voor Cluny. De anderen ook niet vanwege het aantal paren maar voornamelijk vanwege de hoeveelheid blaadjes! Er kon snel gestart worden want iedereen kreeg weer een mooi patronenmapje en de prikking zat er ook los nog een keertje bij. Veel vragen waren er niet, wat wil je ook met ervaren kantklossters. Alleen bij de opzet van het Torchonpatroon met weinig paren was hulp nodig. Ja, die vroeg toch wel een iets andere werkwijze dan gebruikelijk. Er werd lekker door gewerkt tot aan de lunch. Nellemiek kwam ook nog even kijken, want tot haar spijt kon zij wegens privé omstandigheden maar even aanwezig zijn. Daarom nam ze het patronenboekje en een koffiebeker maar mee om thuis dan alsnog het te kunnen klossen.

Net als in de vorige jaren hadden we het weer fantastisch mee. We konden weer heerlijk buiten zitten en ieder ons eigen broodje smeren. De lunch was inbegrepen, maar je moest er wel wat voor doen: broodje doorsnijden, smeren en beleg uitzoeken. Keus voor drinken was er ook. Ik had zelfs karnemelk (daar houd ik toch helemaal niet van!) in huis gehaald. Volgend jaar toch nog een liter meer halen? Met dit warme weer ging hij er vlot in.

in bijna dezelfde outfit
grapje van ons!

Na een uurtje rust werd er weer verder geklost. Want al kun je je werk niet afkrijgen, je wilt wel zo ver mogelijk komen en geen vragen meer hebben, als je het thuis alleen moet doen. Rond half vier werd het werk opgeruimd en was het weer tijd om naar huis te gaan. Als wij de berichten moeten geloven (en dat doen we natuurlijk) was de workshop weer heel geslaagd. Dat vonden wij zelf ook. Het blijft natuurlijk altijd spannend of dat wat je bedacht hebt, ook aanslaat bij de deelnemers. Rianne stuurde een leuk bedankje op FB met een foto van ons. Betsie stuurde haar eindresultaat toe. De foto van haar beker was niet zo scherp, dus daarom het kloswerk. Overigens zijn mijn foto’s ook niet geweldig geworden, maar het geeft toch een idee hoe het geweest is.

Dames, jullie allemaal bedankt voor jullie enthousiasme en wie weet: tot volgend jaar?

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Kantklossen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 20120908 Koffie en kant, een workshop!

  1. Tom zegt:

    Leuk die gepersonaliseerde koffiebekers! Ik heb pas ook pas hier een koffiebeker gekocht erg handig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s