20120204 Kant in kasteel Oostmalle

Gisteren zouden we naar Oostmalle gaan, waar een kanttentoonstelling gehouden werd en ook kanthandelaren acte de présence gaven. Maar door de sneeuw ging ons uitstapje

Engeltjes in het kasteel

niet door. Van Betsie hoorden we echter dat de wegen goed begaanbaar waren. En de paden bij het kasteel geruimd! Dus konden Ephrem en ik het niet laten om toch snel vandaag nog van de mogelijkheid gebruik te maken om alsnog naar Oostmalle te rijden. Ephrem kwam mij ophalen en van mij uit is het maar een half uurtje rijden!

bloemtjes klossen

Wat een rust, toen wij daar aankwamen! Jaren geleden was ik daar ook eens (in de zomer) en toen konden we bij wijze van spreken over de koppen lopen. Nu waren er bijna geen bezoekers en ook de vorige dag was het heel rustig geweest. Wat een geluk voor de handelaren, dat toen wij tegen half 4 weggingen er toch nog weer

mooie zwarte handschoenen, witte in de vitrine

een aantal bezoekers binnen kwamen. Natuurlijk was het rondsnuffelen in 2e hands kantboeken, maar we lieten ons daardoor deze keer niet verleiden. Wel hebben we allebei een boek van Odette Arpin gekocht over Clunykant met technische tekeningen! Hoera. Jaren terug heb ik een cursus bij Odette gevolgd en ook patronenboeken gekocht. Maar geen enekel werktekening daarin: als je niet wist hoe het moest, kwam je gewoon naar haar een ochtendje “leren”. Ja, ja, ziet u het al gebeuren: even van Nederland naar Frankrijk! Maar nu heb ik dan toch een mooi boek en niet al te duur. Garen hebben we ook gekocht, want aanbiedingen kunnen we ook niet laten liggen.

op tafels lag de kant uitgestald

2 Dames waren ijverig aan het bloemen klossen. Eén kloste een eindeloos aantal blaadjes ( 30 in een uur!), voegde deze samen tot een bloemetje met een stampertje er in. Erg leuk! Er waren nog meer dames aan het klossen van de kantkring Fresia en deze mensen hadden ook een tentoonstelling ingericht. Natuurlijk heb ik hier foto’s gemaakt. Er was een prachtig ontwerp van Ria (?) van Leest. Ik hoop dat ze het goed vindt (want ik heb haar zelf niet

ontwerpen van R. van Leest

gezien), dat ik een foto van haar werk hier op de site zet. Anders hoor ik het graag, dan haal ik de foto weer weg. Een drieluik met tasjes, schoenen, heel fijn uitgevoerd! Verder waren er sjaals, handschoenen, waaiers en nog meer op de tafels en in de kasten te zien. Het was niet zo’n hele grote tentoonstelling, maar toch leuk om dit weer gezien te hebben. Je doet ook nog weer ideeën op. Omdat het zo rustig was, konden we ook alles op ons gemak bezichtigen. En het is dat ik niet meer met poppen speel, maar deze pop stal toch wel mijn hart! Misschien toch nog eens zoiets klossen voor mijn jongste kleindochter?

een pop mooi aangekleed

In ieder geval kan ik (voor zover ik nog niets te klossen had) weer aan de slag, want ik heb ook nog 2 muziekdoosjes gekocht met bijbehorend patroon. We kregen bij binnenkomst een torchonpatroon en ik heb het Clunyboek. Dus mensen: werk aan de winkel!

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Kantklossen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s