20111203 Een bezoek aan de abdij Zevenkerken, een kantkersttentoonstelling!

Misschien denken jullie: nu een verslag over Kerst, terwijl Kerstmis voorbij is? Ja, ik ben aan de late kant, maar volgend jaar is het weer Kerstmis. Jullie kunnen je nu bijtijds voor

Een welkom

volgend jaar Kerst voorbereiden, want wie wil er nu niet zo’n prachtige kerststal? Hoe kwam ik op die tentoonstelling?

Alweer een tijdje geleden vroeg Ephrem me of ik zin had om mee te gaan naar een kanttentoonstelling in de abdij Zevenkerken in Brugge. Bedoeling was met de trein te gaan, maar Betsie had ook zin om mee te gaan. De plannen dus aangepast, wat voor mij voordelig uitviel: Betsie en Ephrem kwamen allebei naar mij, waardoor ik niet supervroeg mijn bed uit hoefde. Ondanks de Tom-Tom moesten we toch nog wel even zoeken, want in de buurt van Gent liepen de wegen zo door elkaar, dat ineens links of rechts niet altijd even duidelijk was. Maar natuurlijk kwamen we uiteindelijk wel op de juiste plaats terecht.

De tentoonstelling was georganiseerd door kantkring het Mentebolletje in samenwerking met de abdij. Ik heb nog nooit zoveel gekloste kerststallen gezien! Prachtig. Natuurlijk was er meer te zien dan die kerststallen, maar de nadruk lag toch wel daar op. Daarom zijn de foto’s die dit verhaal illustreren alleen van de kerststallen. Wat dus niet betekent, dat er geen ander werk te zien was. Er  waren bijvoorbeeld ook veel patronen uitgewerkt van Eva-Lisa Kortelahti, er waren engeltjes. Kerstbomen versierd met kerstballen, klokken enz. Het thema zaaien en oogsten was uitgewerkt. Twee leden klosten een leuk engeltje, dat je op een menukaart kon zetten. Wij kregen later het patroon nog toegestuurd, waarvoor mijn dank! De voorzitster Magda was bezig aan een “merklap” Binche (ik weet nooit goed hoe je zoiets moet noemen). Kortom er was genoeg te zien, zodat we geen spijt hadden dat we waren gegaan. Het was ook gezellig om nog een kantklosster tegen te komen, waarvan we de weblog geregeld bekijken: Gisela Altruye. Zij bleek mij ook te kennen door mijn weblog. Dus zoiets is leuk, dan zie je de echte persoon achter zo’n site. Haar man maakte een leuke foto van ons vijven.

Laurin, Betsie, Ephrem, Magda, Gisela

Na dit bezoek eerst in het restaurant van de abdij wat gedronken en vervolgens nog door naar de stad Brugge. Momenteel is het kantmuseum niet echt ingericht door alle perikelen die er geweest zijn. Magda had gauw naar het museum gebeld, waardoor we gratis naar binnen konden, dus dat was leuk, want er was toch nog wel wat te zien. In het winkeltje nog wat garen gekocht en Ephrem een hele dunne haaknaald. Ephrem wilde ook nog Brugge in voor een bezoek aan een juwelier, die juwelen verkocht in goud, die echt geklost waren. Door Magda en … waren we al gewaarschuwd, dat hij veel vroeg voor zijn sieraden. Dat bleek wel te kloppen, maar je voelt je heel wat als je je die dure juwelen laat showen. Overigens vond ik het jammer dat het kloswerk in goud ook nog versierd was met briljantjes en dergelijke. Had voor mij niet gehoeven al dat geschitter, daardoor kwam de kant in het gedrang vond ik en met mij ook Betsie en Ephrem. We zullen nog wat doorsparen voor we daar een mooie hanger gaan kopen of een ring.

Bekijk de foto’s van de kerststallen maar goed, misschien dat je dan voor volgend jaar ook een fraaie kerststal klost. Keuze genoeg uit de patronen! En voor de duidelijkheid: de foto’s laten nog niet alle kerststallen zien!

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in Kantklossen, tentoonstellingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 20111203 Een bezoek aan de abdij Zevenkerken, een kantkersttentoonstelling!

  1. betsie zegt:

    heel erg leuk stukje, ook al is het wat laat maar als er volgend jaar weer een tentoonstelling is zeker weer de moeite waard.
    Geniet nog maar lekker van de sneeuw,

    groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s