Een dagje Frankrijk

op pad

Sinds een jaar woont een vriend van ons bij zijn Franse vriendin in de buurt van Chamonix. We waren al een aantal keren gevraagd bij hen langs te komen. Nou ligt Chamonix niet in de buurt van Ulvenhout, dus dat doe je niet zo even. Maar alla een keertje op weg naar Oostenrijk met een grote boog langs Frankrijk, dat moet kunnen!

Google Maps gaf aan dat de weg door Duitsland, Zwitserland  het kortste was. Dus tolkaart van Zwitserland aangeschaft. In Duitsland nog de pech dat we aangehouden werden omdat we zg. gevaarlijk inhaalden. We reden al een tijdje rechts, linkerbaan ging langzamer. De auto voor ons ging bij een vrachtauto naar links en ik dacht even later: er is genoeg ruimte, dus ook invoegen naar links. De achteropkomende auto ging echter ineens harder rijden,

Sam in zijn element

dus een hoop getoeter! Kilometers later kwam een politieauto voor ons rijden: Bitte, folgen. We waren de klos (geen kantklossen deze keer). Jullie zijn gewaarschuwd: als je rechts inhaalt (is verboden) en je gaat invoegen, kijk goed uit of je eindeloos veel ruimte hebt om dit te doen. Je kunt zowel voor rechts inhalen als voor het invoegen daarna beboet worden. Hoeveel auto’s we nog gezien hebben daarna, die pal voor ons invoegden, daar zullen we het maar niet over hebben. Van eentje heb ik nog het nummer genoteerd, die sneed ons echt. Maar we hadden geen zin in weer een uur oponthoud.

Vanaf de tegenoverliggende berg gefotografeerd

Bij Claire en Henk stond het eten klaar, dus dat was wel lekker. Gezellig bijgekletst, hun huis bewonderd, waar ze het nodige aan het renoveren waren en toen naar bed. De andere dag was het schitterend weer. Dit nodigde uit om een mooie wandeling te gaan maken. Sam heeft genoten! Het grootste deel van de wandeling mocht hij los lopen en hij heeft wat afgerend. Kwam ook keurig bij je, als je hem riep. En dat gebeurde, als we in de nabijheid van koeien kwamen. Dan toch maar even de hond aangelijnd.

Claire had voor eten voor onderweg gezorgd, dus bij een soort van zomerboerderij ons neergezet op een wat gammel houten plankier en daar gegeten. Ik heb daar heel veel foto’s gemaakt, want het was zo prachtig! Die foto’s die je hier dus ziet, zijn allemaal van de

Een van deze bergpuntjes is de Mont Blanc

wandeling en de bergen er tegenover. We keken uit op de Mont Blanc, die achter de andere bergen lag. Uiteraard lag er daar sneeuw. Tegen het eind van de middag begon het wat te betrekken. We waren precies voor de regenbui weer terug in huis. Een wijntje, lekker eten en heel veel praten sloot deze voortreffelijke dag af. Een ding is zeker: we doen het nog een keertje over, maar dan moet mijn Frans toch echt beter worden! Nol kreeg een compliment voor zijn Frans, want dat werd gedurende die dagen steeds beter. Een troost: later kreeg ik voor mijn Duits een compliment van mijn Duitse buurvrouw.

Panoramafoto van ons uitzicht.

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in vakantie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s