1 Oktober Met de fiets weg

Het heerlijke weer vandaag nodigde uit om te gaan fietsen. Bij mijn hondentraining had ik gehoord dat op deze dag vanwege dierendag een demonstratie met honden gegeven zou worden door onze school op Moerwijk, zo’n 10 km. van ons huis vandaan. Het leek me leuk om daar heen te een kleine mooie smalle slanggaan met de kleinkinderen, dus ik belde mijn schoondochter of ze zin had om met de bakfiets mee te fietsen. Omdat haar ouders met een hele sliert boten naar de haven in Breda zouden komen, konden we een en ander combineren: eerst naar de hondenshow en dan naar de haven.

Binnendoor om zoveel mogelijk druk verkeer te mijden fietsten we naar Moerwijk, waar het al aardig druk was. Middenin het winkelcentrum lag een lading zand en hier zouden de honden hun kunsten vertonen. Maar wat bleek:Spannend, wat is er te zien? er werd ook met reptielen geshowd! En die was eerst. Na een vreemdsoortig beest, een kameleon of iets dergelijks (net te laat voor een foto) liet hij slangen zien en vertelde daarover. Ook mochten we voelen. Wat is de foto door fotograaf genomenhuid van een slang zacht! Nooit geweten. De dame naast mij vond hem ook koud aan voelen, maar ik vond dat wel meevallen. Plotseling vroeg de demonstrerende man of er ook kinderen waren, die sterk en niet bang waren. Pepijn mijn kleinzoon van vier meldde zich meteen aan. Ben je sterk? vroeg de man. Ter demonstratie stak Pepijn zijn arm schuin naar voren om zijn de spierballen van Pepijnspierballen te laten zien. Dat was lachen voor het publiek en voor ons. Twee meisjes hadden zich ook gemeld. De man haalde een grote (nou ja, je hebt ze natuurlijk nog groter, maar voor ons was hij groot genoeg) zware python te voorschijn.  Deze werd op de schouders van de kinderen gelegd, nadat ze met wat hulp hem ook nog hoog in de lucht hielden. Pepijn stond bij de staart, want die was het lichtste van Hoog boven hun hoofdende slang en Pepijn de kleinste van de drie. Hij stond daar supertrots te wezen. Met de slang en de mijnheer erbij liepen de drie kinderen langs het publiek, want er mocht weer geaaid worden. Frederieke en Simone hebben dat dus ook gedaan, terwijl ik probeerde Pepijn tijdens het lopen goed op de foto te krijgen. De slang was bijna zo dik als zijn hoofd.Pepijn achter het lijf van de slang

Daarna zou de hondenshow beginnen, maar dan waren we niet meer op tijd in de haven. Dus toch maar snel op de fiets gestapt, een mens kan niet alles hebben of meemaken. We kwamen daar op tijd aan om alle boten aan te zien komen. Pepijn en Frederieke kregen een reddingsvest De eerste bootaan uit voorzorg, maar iedereen lette goed op, dat ze niet te dicht bij het water kwamen. Heerlijk koffie gedronken en een appelflap (slecht voor de lijn, maar wel lekker!) gegeten en daarna via de stad weer richting huis. In de stad nog naar de Hema en op een ijsje getrakteerd, dat voor de kinderen veel te groot bleek te zijn, maar ja, wisten wij dat als je voor een kartonnen bakje koos en 2 smaken, dat dit niet hetzelfde was als 2 bollen in een wafelhoorn?

Over laurinswereld

Getrouwd, kinderen, kleinkinderen en veel hobby's. Dit maakt allemaal deel uit van laurinswereld. Ik schrijf over kantklossen (mijn grootste hobby), fietsen, wandelen, dieren, skiën, vakantie, fotograferen en soms over wat ik meemaak in mijn persoonlijk dagelijks leven. Ik schrijf niet over mijn hobby computeren, want dat blijkt wel uit het feit, dat ik graag via mijn blog op de computer zit.
Dit bericht werd geplaatst in familie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 1 Oktober Met de fiets weg

  1. Dorry zegt:

    Hoi Laurin, Wat een enig verhaal over de python en wat een leuke foto’s van Pepijn.
    Een heel avontuur hoor!
    Groetj Dorry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s